De VleeshoeveOver De Vleeshoeve

Natuurvlees van onze eigen hoeve...

Eind 2009 zijn wij gestart met onze eigen vleeswinkel “De Vleeshoeve”.

Op deze manier hebben we het hele productieproces zelf in handen en proberen wij ons eigen vlees rechtstreeks aan de consument te verkopen.

Zo kunnen wij een kwaliteitsproduct aanbieden voor een eerlijke prijs. De Vleeshoeve wordt mee uitgebaat door de schoonzoon Kris Van Nijlen die slager van opleiding is.Runderen ...

Wij kweken het Belgisch witblauw ras. Witblauw staat garant voor kwaliteitsvlees. Het is mals, sappig, minder vet, uniek van smaak en mooi rood. Eenmaal van dit stukje vlees geproefd, wordt het snel een vaste waarde.

Kippen ...

De kippen op onze boerderij zijn vleeskippen. Deze dieren worden als kuiken naar ons toegebracht en verzorgt in grote, lekker warme stallen waar ze vrij kunnen rondlopen.

Akkerbouw ...

Het voeder voor de dieren wordt geteeld op de gronden vlakbij het bedrijf. Het grootste gedeelte van de gronden bestaat uit grasland. Hier kunnen de koeien in de lente en de zomer lekker vrij rondgrazen.

Een deel van het grasland wordt in de zomer gemaaid en ingekuild als voeder voor de herfst en de winter. De andere gronden worden gebruikt voor het zaaien van maïs, dat eveneens wordt gehakseld en ingekuild als voeder wanneer de koeien op stal staan.


Vlees per stuk

Ons verhaal

Oorsprong

Oorsprong

Wij zijn de familie Bayens uit Poppel. Onze familie runt een gemengd bedrijf sinds 1952. Met achtereenvolgens Frans Bayens, Nelles Bayens en sinds 2009 opende we samen met onze schoonzoon Kris van Nijlen onze eigen hoeveslagerij: “De Vleeshoeve”
Productieproces

Productieproces

Op deze manier hebben wij het volledige productieproces zelf in handen en kunnen we ons eigen vlees rechtstreeks aan de consument verkopen, zo kunnen we er zeker van zijn dat de consument een kwaliteitsproduct krijgt voor een eerlijke prijs.
Runderen

Runderen

We kweken het Belgisch witblauw ras. Witblauw staat garant voor kwaliteitsvlees. Het is mals, sappig, minder vet, uniek van smaak en mooi rood. Bovendien het gezondste rundsvlees met 5% minder vet dan andere rassen. Veel eiwitten, vitamines, ijzer en zink. Eenmaal van dit stukje vlees geproefd, wordt het snel een vast waarde. Onze dieren lopen zoveel mogelijk buiten in de wei. Van november tot maart staan ze op stal om de winter te overbruggen en kalfjes op de wereld te zetten.
Kippen

Kippen

De kippen op onze boerderij zijn vleeskippen. Deze dieren worden als kuiken naar ons toegebracht en verzorgt in grote, lekker warme stallen waar ze vrij kunnen rondlopen. Ook kip is een onderdeel van een gezond voedingspatroon, vooral vanwege de eiwitten, vitamines en mineralen.
Voeders

Voeders

Het voeder voor de dieren wordt geteeld op de gronden vlakbij het bedrijf. Het grootste gedeelte van de gronden bestaat uit grasland. Hier kunnen de koeien in de lente en de zomer lekker vrij rond grazen.

Een deel van het grasland wordt in de zomer gemaaid en ingekuild als voeder voor de herfst en de winter. De andere gronden worden gebruikt voor het zaaien van maïs, dat eveneens wordt gehakseld en ingekuild als voeders wanneer de koeien op stal staan.
Grote en kleine hoeveelheden

Grote en kleine hoeveelheden

We verkopen ons vlees net zoals bij de gewone slager. Dus niet alleen de grote hoeveelheden wat de meeste mensen verwachten. Er bestaan ook pakketten en andere acties die u kan terugvinden op onze website.

Alleen op bestelling

Daar dit niet onze enige job is en wij alles zelf maken, werken wij voortaan alleen nog op bestelling. U stuurt uw bestelling door en we spreken samen af wanneer het klaar kan zijn en afgehaald kan worden.  Op deze manier proberen we iedereen een beetje te spreiden en lange wachtrijen te vermijden.Nuttige links